صفحه اصلی
اختتامیه دومین جشنواره ملی دانشجویی "خون سیاوش" برگزار شد
  • 59545 بازدید

دومین جشنواره ملی دانشجویی "خون سیاوش" با حضور حجت الاسلام و المسلمین حاج آقا رضایی معاون فرهنگی و اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران  تهران بزرگ ، آقای دکتر طالب پور معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه ، آقای محسن پور رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران منطقه یک و برگزیدگان جشنواره در روز دوشنبه 9 خردادماه در تالار مولوی دانشکده ادبیات و علوم انسانی برگزار شد.

در ابتدای مراسم خانم رحیمی دبیر جشنواره ملی دانشجویی "خون سیاوش"  ضمن خوشامد گویی به میهمانان
هدف از برگزاری این جشنواره را
آشنایی و شناخت نسل دانشجو با حوزه های دفاع مقدس، فرهنگ ایثار، شهادت و مقاومت و همچنین شناخت اسطوره های ملی ایثار و مقاومت بیان کرد. همچنین اظهار داشت دومین  جشنواره ملی دانشجویی خون سیاوش با موضوع دفاع مقدس و جنگ های بیولوژیکی به عنوان موضوع ویژه از آبان ماه اعلام عمومی شد و آثار تا بهمن ماه به دست ما رسید. مقرر بود اختتامیه در اسفندماه برگزار شود که با توجه به پیک کرونا به خرداد ماه 1401 موکول شد. در این دوره 124 اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که از این  تعداد 65  عنوان شعر، 40 عنوان داستان و 8 مورد فیلم داوری شد. ایشان در پایان ضمن تقدیر از حمایتهای مادی و معنوی افراد و مجموعه هایی که در برگزاری این دوره از جشنواره نقش داشتند  ابراز امیدواری کردند که با استمرار این حمایتها دوره های بعد هر چه بهتر و با شکوه تر برگزار گردد.

در ادامه مراسم حجت الاسلام و المسلمین حاج آقا رضایی معاون فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران به ایراد سخنرانی پرداخت و بیان داشت:

حیات واقعی حیات طیبه است، حیاتی که با ایمان باشد. اگر دین نباشد حتما حیات نیست. ما یک جریان بزرگ و یک سرمایه عظیم مثل شهادت رو داریم که اگر بتوانیم این جریان را نهادینه کنیم آنوقت ارزشمند می شود و چیزی که می تواند جریان را نهادینه کند قطعا هنر است و این کاری است که باید در دانشگاه صورت بگیرد.

حاج آقا رضایی گفت بشارتی در قرآن هست که توسط خود شهیدان داده می شود کهَ بعد از آیه ولا تَحَسَبَنَّ الَّذینَ قُتِلوا فی سَبیلِ اللهِ اَمواتًا بَل اَحیآءٌ عِندَ رَبِّهِم یُرزَقون می آید فَرِحینَ بِمآ ءاتهُمُ اللهُ مِن فَضلِه‌ وَ یَستَبشِرونَ بِالَّذینَ لَم یَلحَقوا بِهِم مِن خَلفِهِم اَلّا خَوفٌ عَلَیهِم وَ لا هُم یَحزَنون اگر انسان این مسیر را طی کند دیگر خوف و اندوهی باقی نمی ماند، این مسیر باید زنده بماند و زنده ماندن آن با این راههاست.

دکتر طالب پور معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه نیز به بحث نهادینه شدن موضوع شهادت با این مقدمه پرداخت.  

ما در معاونت فرهنگی پیگیر دو بحث هوش فرهنگی که در آن وضعیت شاخص ها را دنبال می کنیم و در پی ارتقاء آن هستیم و تهیه یک بسته کامل تبلیغاتی فرهنگی تولیدی هستیم که 4 جریان جدی دارد، یک جریان محتوایی که تولید آن در بخش فرهنگی باید دائمی باشد تا نهادینه شود که قطعا این جریان نیاز به نیروی زیادی دارد. دوم جریان دانشجویی است که همان فعالیت انجمن ها ، تشکل ها و کانون ها و نشریاتی است که تولید می کنند که باعث ایجاد سرزندگی و نشاط و حرکت می شود و جریان سوم انگیزشی است که با انگیزه ای که دانشجویان دارند و با حمایتی که از سمت معاونت می شوند آنها را به سمت حرکت دائم سوق می دهد و چهارم از فناوری های روز برای رصد کردن و زیر نظر داشتن و برای کنترل مناسب می شود بهره برد.

در بحث فرهنگ شهادت هم همینطور است که اگر شهادت رو به عنوان یک جریان نگاه کنیم و از دانشجویان و از معاونت ها و تشکل ها به جهت پیشرفت در این مسیر استفاده کنیم عملکرد بهتری خواهیم داشت .بخشی دیگری از مراسم شعر خوانی دانشجویان برگزیده و پخش کلیپ های محتوایی با موضوع دفاع مقدس و جنگهای بیولوژیکی بود.

در پایان برنامه از برگزیدگان جشنواره تقدیر شد.

اسامی برگزیدگان دومین جشنواره ملی دانشجویی خون سیاوش

نام و نام خانوادگی

رسته انتخاب

مقام

دانشگاه

علی سلیمیان

شعر- جنگ های بیولوژیکی

برگزیده ویژه

زرین شهر اصفهان

اسماعیل محمد پور

شعر- دفاع مقدس

نفر اول

گیلان

افسانه سادات حسینی

شعر- دفاع مقدس

نفر دوم

نیشابور

محسن کاویانی

شعر- دفاع مقدس

نفر سوم

مفید

نفیسه رحیمی

داستان کوتاه-دفاع مقدس

نفر اول

صفاهان اصفهان

اسماعیل محمد پور

داستان کوتاه-دفاع مقدس

نفر دوم

گیلان

مجتبی خرسندی

داستان کوتاه-دفاع مقدس

نفر سوم

قم

زهرا کافی

داستان کوتاه-دفاع مقدس

شایسته تقدیر

تهران

شایان نعمتی

داستان کوتاه-جنگ های بیولوژیکی

شایسته تقدیر

ارومیه

نواب محمودی

فیلم کوتاه-دفاع مقدس

شایسته تقدیر

علم و فرهنگ

 

افزودن نظرات